6 appar för självhjälp

När solen börjar värma på riktigt mår man automatiskt bättre, men ger också energi till att börja ta tag i saker. Mitt nuvarande arbete med möjliggörande av terapi över Internet har fått mig intresserad av att hur appar kan användas för att förändra humör och beteenden. Här är sex appar att kika närmare på.

lift-app

  1. Cravings Manager (iPhone, Blackberry) – Oavsett din last, om du vill sluta röka eller bli av med några kilon så hjälper Cravings Manager dig att få en tydligare bild av när dina begär uppstår och göra en plan för hur du kan undvika de situationerna.
  2. Gratitude journal (iPhone) – Ett par minuter om dagen för att skriva ner saker du är tacksam för kan ge dig en tydligare känsla av mening och syfte.
  3. The Habit Factor (iPhone) – Baserat på boken med samma namn. Hjälper dig hantera mål och vanor med en hel del möjliga personliga anpassningar. Du kan prova gratisversionen först om du vill.
  4. Lift App (iPhone och kommande webbversion) – Hjälper dig skapa önskade vanor. Definiera vanorna, mata in när du utför dem, så får du återkoppling i form av grafer. Det finns också en användarcommunity som kan hjälpa till att peppa dig.
  5. iStress (iPhone) – Hur vi tänker och slappnar av kan minska stress. Appen iStress uppmuntrar positivt tänkande och humor, samtidigt som den loggar negativa tankar och känslor.
  6. Unstuck (iPad) – Underbara verktyg för att till exempel sätta mål. övervinna hinder, planera, bli motiverad och hantera förändring.
Vimeo

By loading the video, you agree to Vimeo's privacy policy.
Learn more

Load video

Videon Unstuck from Unstuck on Vimeo.

Må bäst!

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments