Alternativmixen

Cina Lagerstedt Nilsson har skapat sajten alternativmixen med information om hur du kan tänka och agera annorlunda i dagens samhälle – i syfte att må bättre. Det handlar om att se igenom vad som är ”normer” och ”naturligt”, och faktiskt börja tänka efter och kanske framför allt känna efter hur man själv vill ordna sitt liv.

Alternativmixen är rätt svårnavigerad och som användbarhetskonsult ger jag den låga poäng (förlåt) men det gör den också lite charmig eftersom man hela tiden har möjlighet att upptäcka nya reflektioner och tankegångar som man gärna fastnar i en stund.

Här är ett citat från sajten som jag tycker illustrerar kärnfrågan:

Varför höjer folk på ögonbrynen när de får förklarat för sig att jag väljer bort dagis, att jag handlar ekologiskt, att jag läser böcker om barns beteende, att jag väljer homeopati framför den vanliga skolmedicinen, att jag väljer bort vissa vaccin, att jag väljer ett mer alternativt leverne? När de får klart för sig att jag inte ”följer strömmen” uppfattas jag som annorlunda, ”icke strömlinjeformad”, ibland besvärlig, märkvärdig etc. Jag avviker kanske från den stora massan, men jag vågar äntligen vara mig själv! Tänk om fler hade vågat vara det…

Cina uppdaterar den flitigt och jag tror alternativmixen skulle göra sig mycket bra som blogg.

❣️Julerbjudande!

Köp min handbok Digital omtanke som julgåva till kunder eller kollegor. När du beställer 10 böcker eller fler direkt från mig så kostar det 95kr per bok + moms/frakt. Dessutom skänker jag 10 kronor per bok till Girl Power-gåvan hos Plan Sverige. Utbildning och förstärkta rättigheter för utsatta flickor är bland det viktigaste vi kan göra för världen. Mejla din önskade beställning till per@axbom.se så tar vi det därifrån.
Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom reflektivt resonerande, hänsynstagande design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Boka tid med Axbom

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Subscribe  
Notify of