Angående Bitte

Hej alla med barn på Blåsippan!

Jag har fått höra att Bittes vikariat löper ut och hon inte ska få förlängt. Jag tycker det är otroligt dåligt att dels ta ett sådant beslut och sedan inte heller informera oss föräldrar på något sätt.

Jag har idag skickat följande brev till Håkan Hindell som är biträdande rektor och förskolesamordnare, med kopia till rektor Lars Hansson (Fridhemsskolan) och kopia till Cecilia Strömberg som är chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Solna.

Jag uppmanar de av er som också är missnöjda med beslutet att höra av er till dessa personer. Jag vet att några av er redan hört av er till Håkan.

OBS! OM ni har mer information i ärendet än jag har får ni gärna kommentera den här sidan (längst ner)

  • Håkan Hindell, hakan.hindell@solna.se
  • Lars Hansson, lars.hansson@solna.se
  • Cecilia Strömberg, cecilia.stromberg@solna.se

Brevet jag skickade

Hej Håkan,

Ryktesvägen har jag fått höra att Bitte inte ska få fortsätta på Blomgatan (Blåsippan). Jag vill uttrycka mitt stora missnöje över att det förhåller sig så. Sedan Bitte kom på plats har många förändringar skett till det bättre på Blåsippan, med flera engagerande aktiviteter och en bättre kontakt mellan personal och föräldrar. Effekten av detta visar sig inte minst på barnen. Det går sällan en dag utan att vår son nämner att ”Bitte lärde mig det…” Beslutet att inte förlänga Bittes tjänst kommer som ett slag i ansiktet för många föräldrar. Att någon som är så omtyckt och kompetent ska behöva gå visar att något är mycket fel i organisationen.

Informationen till oss föräldrar har också varit obefintlig och alltså oacceptabel. Jag kommer göra vad jag kan för att den här bristen på insikt i vad som är bäst för såväl föräldrarna som barnen inte går obemärkt.

vänliga hälsningar,
/Per

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments