Användbarhetsboken

Användbarhetsboken av Tommy SundströmIdag lunchade jag med Tommy Sundström som nyligen kommit ut med Användbarhetsboken — ett beundransvärt arbete. Tommy begåvade mig med ett exemplar (tack igen!) och jag måste säga att upplägget är som klippt och skuret som referensverk för alla som studerar och arbetar med användbarhetsfrågor.

Jag är riktigt imponerad över hur mycket boken täcker på sina cirka 450 sidor, allt från regler inom grafisk design till behörighetshantering, tillgänglighet och riktlinjer för e-handel.

Till slut blir boken faktiskt oändlig i omfattning eftersom varje kapitel/avsnitt/regel har en webbsida kopplad till sig, viket innebär att du på ett mycket strukturerat sätt kan kommentera och diskutera vidare kring allt som står i boken:

Avsnitt ur Användbarhetsboken av Tommy Sundström

Och genom kommentarerna och inläggen på webben får Tommy förstås stoff till nästa utgåva! Riktigt smart användning av webben.

Köp boken hos Adlibris: Användbarhetsboken

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments