Att trycka på köp-knappen…

Jag står i begrepp att trycka på köp-knappen för en Macbook Pro Retina 13-tum. Det känns alltid som att jag måste tänka till  lite extra… köper jag den för att jag verkligen behöver den, eller skulle jag klara mig något år till med min Macbook Air? Då börjar det snurra lite siffror i huvudet på mig. Inte priser utan…

macbook-pro-retina

  • Om jag sparar 2-5 minuter varje dag på att jag inte behöver vänta på att vissa applikationer ska öppnas.
  • Om jag inte varje vecka behöver tömma hårddisken på stora filer med anledning av att jag spelar in både podcasts och screencasts.
  • Om jag inte behöver svära och bli frustrerad flera gånger per dag för att jag ser dåligt… hur mycket tid sparar jag potentiellt då?
  • Om jag kan redigera i Garageband och iMovie utan att det laggar eller hänger sig.
  • Om mitt ljud blir klockrent med två mikrofoner när jag spelar in en Google Hangout.

Jamen då är det faktiskt ganska enkelt att räkna hem den här investeringen på 2 månader. Överslagsräkningen 300 kr/dag innebär att jag har räknat hem den på 60 dagar och allt efter det är ren vinst.

Köööööööp!!!!!

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Och hur mycket bättre är grafiken i en 13″ jämfört med en 15″ retina om man vill jobba lite med video?