Axbom Variety Video för 25 år sedan

Det bästa med att vara producent av olika alster är hur roligt det är att återbesöka den kreatör man var som barn. I samband med att jag digitaliserade Star Wars-filmer hittade jag ett gammalt VHS-band från 1988 med animationer jag gjorde på min Atari STE4 och en stop-motion film jag skapade med familjens enorma videokamera. I den sista filmen ser man mitt gamla pojkrum i Tanzania, och även datorn är med i bild. Jag upptäckte att jag till och med hade ett namn på min blivande animationsstudio: Axbom Variety Video!

Tänk att så här 25 år senare få föreviga dessa små filmsnuttar på YouTube. Och att få upptäcka små detaljer som visade mitt tidiga intresse för storytelling, tajming och komposition: jag tänker på fågeln som träffas av bollen, hälen som stoppar bollen och dörren som följer med gorillan när han dyker ner i strumpan.

1. En introvinjett med lite bordtennis. Tyvärr verkar inte hela vinjetten ha kommit med på bandet. Det verkar finnas en avslutning med mitt namn som skulle varit med. Bordtennis-sekvensen är förstås en föregångare till animerade GIF:ar 😉

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

2. En akrobatisk bollmanöver. Lägg märke till fågeln förstås…

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

3. En till boll som loopar med en humoristisk(?) twist

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

4. Denna stop-motion film med gorillan är jag faktiskt riktigt stolt över… så glad att jag hittade den. Noterade också att min TAC-2 joystick fastnat på bild.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

I helgen kanske jag hinner ner i källaren för att leta efter fler gamla minnen att digitalisera!

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[SE] Till gårdagens #blogg100-inlägg hittade jag några animationer jag gjorde för 25 år sedan. http://t.co/SFtltf7CUs