Bloggforum 2.0 och Expressens bloggar

Grämer mig över att inte kunna komma till Bloggforum 2.0. Asch, jag hoppas det går fler tåg, Erik. Halvårsvisa bloggforum är inte fel 😉

Som många uppmärksammat idag har Expressen dragit igång inte mindre än fem bloggar, författade av PM Nilsson, Cecilia Hagen, Linda Skugge, Per Svensson och Ebba von Sydow. Som Kal Ström nämnt har de inget RSS-flöde för dessa ännu, vilket är kryptiskt eftersom de har RSS-flöden för annat.

(mejlade snabbt Expressen och Gunnar meddelar att RSS-flöden är på gång)

Det råder delade meningar om varför tidningen startar bloggarna och varför just dessa personer bloggar, men det ska onekligen bli intressant att hålla koll de närmaste veckorna.

Jag reagerar dock undrande till varför varje skribent listas under Expressen-bloggen tillsammans med sin roll på Expressen: alltså politisk redaktör, kulturredaktör, Redaktör Fredag och så vidare, när man samtidigt menar att bloggarna är personliga; då bör vi väl inte förvänta oss att de bara klarar av att skriva inom sitt respektive ämnes-/arbetsområde väl? Vore i stället kul med en rad om vilka ämnen de tror att de kommer fokusera på och/eller någon personlig egenskap.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments