Breaking news: axbom kör solo

- Asch, varför kommer jag alltid på alla bra idéer när jag står i duschen? Det är så pinsamt att speca i fakturan....

Nu är det dags. Min generösa arbetsgivare XLENT har beviljat tjänstledighet (uppdatering: Jag slutar helt på XLENT) och från och med augusti provar jag mina vingar som helt egen föreläsare och rådgivare inom webbstrategi och användarcentrerad design. Med caféer som kontor och innovation som ideal ser jag fram emot en höst av passionerad konversation och nyskapande. Och världens mesta superlativ.

Sociala medier har de senaste åren uppenbarat för mig helt nya möjligheter och en bekräftelse på att jag är på rätt spår. Jag är evigt tacksam till alla er: den samlande kraft av människor i bubblan och bloggosfären som buffat mig över den gräns som jag trots allt balanserat på ett bra tag. Nu står jag här, naken…

Och det var faktiskt i duschen det slog mig vad jag vill syssla med. En sådan där snilleblixt som gjorde att jag tvunget fick skynda mig att plaskblöt plita ner följande fem områden:

  1. Inspiration (seminarier och kurser)
  2. Reality Check (benchmarking och granskningar)
  3. Innovation & Design (från strategi-workshop till interaktionsdesign)
  4. Conversion Optimization (specifikt riktat på optimering av webbformulär)
  5. Coaching (regelbunden coaching av individer och team med webbansvar)

Den första punkten har jag redan kommit ur startblocken med, och där kommer fokus ligga till att börja med.

Jag har flera föreläsningar bokade och det blev nyligen klart att jag under senhösten ansvarar för kursen Communication and Technology på Högskolan i Jönköping inom Medie- och kommunikationsvetenskap. Självklart kommer jag börja skriva på min bok om webbstrategi  också, och tja, det är en bit kvar tills jag får luft under vingarna så det känns mest duktigt kul och pirrigt just nu.

Ge mig kärlek

Jag får så mycket kärlek redan så det känns förmätet att be om mer, men det tar sig så många former så jag vill i detta sammanhang bara tipsa om hur du kan uttrycka dina vårkänslor i sociala medier 😉 Som vanligt finns jag själv på Twitter, Facebook och i andra konstellationer — alltid redo att ge tillbaka.

Helt konkret så får du gärna lägga till mig på LinkedIn, och om du jobbat med mig: skriva ett omdöme.

Ge mig tips till högskolekursen

Just det, kursplanen för högskolekursen har jag fortfarande några dagar kvar att påverka. Så ge mig gärna dina tips om både ämnen och litteratur som du själv skulle vilja vore med om du gick kursen. Jag kommer helt naturligt att styra mer mot sociala medier än tidigare år. Så kasta ut dina tankar. Hejvilt. Nyskapandet börjar i stormbyar av idéer.

Och igen: Tack!

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Grymt kul! Kör så det ryker…

Lycka till!
Själva blir jag nästan lite ledsen för att jag inte hade sådana bra föreläsare när jag läste MKV i Jönköping, men man får väl istället gratulera de studenter som går där i höst istället!
🙂

Stort lycka till!

Spännande! Lycka till!

Lycka till!

Härligt, kör hårt!

Jag ställer mig i raden och klickar på ”Gillar”!

Det låter som en spännande och rolig höst! Lycka till med allt, jag ser fram emot din bok!

Låter som 5 kul punkter att jobba med:D Läste ’Communication and Technology’ i höstas. Bra kurs och bra upplägg. Det som kan klagas på är att nivån på de flesta föreläsningar var väldigt låg (Mattias Karlsson och Mark Federman var dock riktigt bra!) En del av uppgifterna var lite väl små krav på (bloggen, TAB) och var lite för lite uppgifter att jobba med. Det andra som saknades var lite ”nyare medier” men antar att det är därför du kommer… Litteraturen var riktigt bra dock var en del av artiklarna väldigt gamla och kan behöva bytas ut. Någon sorts undervisning… Read more »

antar att du har tillgång till studieplanen för i höstas och andra relevanta dokument i ping-pong? Annars kan det lösas via mig.

Kul Pelle, verkligen! Pay back time helt enkelt till lärosätet

Tjänstledigt snart här också. Det där med duschen känner jag igen =)

KUL Per, du kommer säkerligen inte att ångra dig, men det är klart, du kanske missar lite offpist med oss andra på någon brant fjällsida..