Byta däck: fälgkorsets och domkraftens tid

typiskt fälgkorsI helgen bytte jag till sommardäck; uteserveringarna har trots allt öppnat. Som vi alla vet har ett kors fyra ändar som ser likadana ut; ett fälgkors har fyra ändar med olika storlek som ser likadana ut.

Tips till fälgkors-producenterna: använda olika färger för varje ben! I stället för att säga ”Du ska använda 22:an” och låta min hjälpreda hela tiden leta efter den reliefade ytan där siffran är inpräntad i minimalistisk stil, kan jag säga ”Du ska använda den gröna änden.”

Tips till bilproducenterna: markera med färg, förslagsvis orange, var jag kan placera domkraften. Att ligga på mage och skjutsa in domkraften är jobbigt i sig; att sedan behöva kisa och leta efter den hållfasta punkten är alltjämt frustrerande.

Tänk vad mycket lättare det kan bli om någon skulle bry sig om att fråga människor hur de gör när de byter däck.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments