Trygg-Hansa förespråkar digitalt bankfack

Maxtor USB DriveAngående hur sårbara vi är när vi förlitar oss på digitalt lagrad information:

Trygg-Hansa har också insett riskerna med dåliga backup-rutiner och går ut med att de subventionerar datalagring hos en extern leverantör: Storegate; ett så kallat digitalt bankfack. Fördelen är givetvis att om det brinner hemma så brinner det förhoppningsvis inte hos Storegate.

19 kr/månad kostar det att få 50 megabyte lagringsutrymme – ett utrymme som tyvärr inte räcker så långt om du vill lägga dina digitala bilder eller Powerpoint-presentationer där. Jämför gärna med Gmail där du gratis får mer än 2 gigabyte utrymme för dina mejl, eller Flickr där du kan lagra obegränsat antal bilder för 40 dollar per år (max uppladdning av 1 gigabyte per månad).

Men jag förlitar mig just nu min externa hårddisk på 120 gigabyte som jag kopplat till routern så att jag kan nå den var jag än är i världen. En bra backupstation från Maxtor som sparar kopior av mina filer med en knapptryckning. Hur ska du sedan hitta bland alla skräpfiler? Använd Google Desktop Search.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments