Februaris webbformulär: Nytt intresseflöde för Veidekke Bostad

Det är många som vill ha gratis interaktionsdesign nu och jag börjar få svårt att välja. Men att få hjälpa Veidekke Bostad (som ger mycket till sociala medier-branschen) kändes nästan som en självklarhet. Om ni gör som jag vill (Veidekke och @palace), så vågar jag lova en skjuts i webbformulärets konverteringsgrad 😉

Utmaningen handlar om att få människor att anmäla sig till löpande information om pågående byggprojekt. Filmen förklarar och visar mina första tankar till lösning, som innebär att jag helt kastar om processen för när och hur formuläret fylls i:

Vimeo

By loading the video, you agree to Vimeo's privacy policy.
Learn more

Load video

Interaktionsdesign av veidekke.se – Intressanmälan för information om byggprojekt from axbom on Vimeo.

Ladda ner bilderna

Veidekke webbformulär - skiss över flöde
I arbetet med formuläret såg jag tidigt behovet att flytta konverteringen närmare projektet, och flytta komplexiteten längre bort.

Stort tack för förtroendet Veidekke! Men processen är långt ifrån slut:  Vad tycker du som läser? Är jag på väg åt rätt håll? Vad har jag inte tänkt på? Vad ska bort? Tillsammans kan vi mer.

Disclaimer: mina gratislösningar görs utan någon förberedande workshop tillsammans med kunden och vi har inga iterativa avstämningar, vilket innebär att jag förmodligen snubblar över affärslogik och krockar med andra beroenden och begränsningar. Men som inspiration skadar det aldrig.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Per,
Visst har du rätt i att det är tjorvigt och att det finns massor att göra för att få upp konverteringarna. Det som har tvingat oss till den kanske lite omständiga och tvingande processen är att vi inte kan ha e-post som tvingande då några av våra köpare och intressenter inte har e-postadress.
I övrigt har du såklart rätt. få upp färger, tydlighet i språk osv är självkara APs.

Mycket intressant och många bra lösningar! Skulle dock verkligen vilja avråda från att skicka ut användarens självvalda lösenord i klartext i e-posten. Har man valt det själv så kan man det. Blir bara en säkerhetsrisk att ha det liggande i mailen. Jag tror också dessa förändringar skulle dubbla ”konverteringarna”. Sen är det ju lite tveksamt om man kan säga att konverteringarna dubblas när det är en ”sämre” form av konvertering man får. Men jag tror enbart e-post som krav kommer leda till fler avslut. Till sist skulle jag vilja ge ett usability-tips till den här bloggen: När jag skulle skriva… Read more »

Martin. Tror du verkligen på det där idag? Jag har verkligen grunnat, och jag kan inte komma på någon, förutom min 84-åriga granne som dog i somras, som inte har e-post. Men han hade heller inte varit i er målgrupp, han föddes i samma rum som han dog i och att flytta honom var helt omöjligt.
Någon annan kan jag inte komma på.

Nikke, Per det spelar inte så stor roll vad varken ni eller jag tror vi har ett tillflöde av intressenter utan e-post. Hur många skall jag givetvis djuploda i. Det som är mer intressant ur ett konvertering / resultatperspektiv är om vi anser oss kunna tacka nej till intressenter utan epost för att dubbla konverteringen av de med epost.

Tack Per! Intressant (gillade främst noten om mail-hantering, det är ett kärt slagsmål).
Jag håller för övrigt med Nikke men vill lägga till en not om att det bör ju finnas alternativa kontaktvägar på hemsidan om det nu råkar vara så att den som vill hålla sig uppdaterad inte har e-post. Då får väl de använda den vägen. Borde gå att pusha på nåt snyggt sätt det med.

Per, Du kan registrera dig utan mailadress, ja den står som obligatorisk (och skall egentligen inte göra det om man skall vara petnoga) men det går i alla fall. Trots det får vi in intressenter utan e-postadress.
Det blir ett tungt övervägande. kan vi som du säger dubbla intressenttillväxten även om man väljer bort intressenter utan mail? ja, kanske. är de utan mailadress mer benägna att bli kunder som de med? Vet inte. men Det blir väldigt svårt att våga ta första steget utan hårda siffror som visar mot den riktningen.

Jag kan känna att dela via epost är intressant även om man inte själv är intresserad av uppdateringar. Ofta har man polare som är i samma sits och letar bostad som man kanske vill tipsa utan att själv vara spekulant. Bara en liten kommentar – i övrigt mycket bra.

Riktigt bra ! Helt klart en attraktivare lösning. Man blir ganska less på alla dessa formulär som skall fyllas i. Söker du bostad är det nog inte bara här du letar utan på 5-18 ställen till med formulär som skall fyllas i. Allvarligt talat, hur säker behöver den här tjänsten vara – jag ser inget behov av att döja löenord eller att göra dom överdrivet krångliga. Tilltalet vid ditt lösenordsval är skitbra och känns trevligt. Att behöva logga in och ändra i efterhand, som man får göra på alltför många ställen, är tokjobbigt, så man struntar i det, glömmer lösenordet… Read more »

Riktigt bra ! Helt klart en attraktivare lösning. Man blir ganska less på alla dessa formulär som skall fyllas i. Söker du bostad är det nog inte bara här du letar utan på 5-18 ställen till med formulär som skall fyllas i. Allvarligt talat, hur säker behöver den här tjänsten vara – jag ser inget behov av att döja löenord eller att göra dom överdrivet krångliga. Tilltalet vid ditt lösenordsval är skitbra och känns trevligt. Att behöva logga in och ändra i efterhand, som man får göra på alltför många ställen, är tokjobbigt, så man struntar i det, glömmer lösenordet… Read more »