Fem webbtjänster att hålla koll på

Fler och fler program och tjänster flyttar över till nätet. Håll koll på, och bekanta dig med, följande:

  1. Writely: ersätter Word och flera kan jobba med samma dokument (över nätet). Under utveckling men funkar!
  2. Google spreadsheets: Ersätter Excel för majoriteten av uppgifter och flera kan jobba med samma dokument (över nätet). Under utveckling men funkar!
  3. Google Analytics: Analysera trafiken till din webbplats utan och innan: sökord, geografisk spridning, dygnrapporter och så vidare. Genialt och gratis!
  4. Google Calendar: Kan ersätta din kalender i Outlook – ta emot och skicka möten på samma sätt. En fantastisk uppvisning i vad som går att åstadkomma på webben. Kan just nu importera men inte exportera. Saknar också enkel synkning med handdatorn men det kommer säkerligen. Använder du Gmail är den ett klick bort.
  5. Gmail för din domän: Jag har kört Gmail för axbom.se i ett par månader nu och är så nöjd som man bara kan bli. Inte ett meddelande slängs, den inbyggda sökmotorn hjälper mig varje dag, idén med taggning av mejl är fenomenal och en sömlös integration med Google calendar ger mig en komplett webbaserad arbetsmiljö.
  6. Remember the milk: Kom ihåg allt och sätt dina egna deadlines. Funkar ihop med Google Calendar(!) och andra kalenderprogram genom att prenumerera på uppgifter (tasks) i iCalendar-format. Även på svenska.

Bonuslänk: YouTube – Har du inte upptäckt den ännu är det dags.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments