Fredagsbubbel med Jonas Karlsson

FredagsbubbelJag intervjuar Jonas Karlsson, en av entreprenörerna bakom den nya tjänsten Förstakapitlet.se. Första Kapitlet kommer tillgängliggöra första kapitlet ur ett växande antal böcker, i syfte att underlätta för oss konsumenter att avgöra om en bok är läsvärd innnan vi bemödar oss om anskaffa den. Nyligen har de dessutom flyttat in i IQubes lokaler för att kunna satsa helhjärtat på tjänsten. Eftersom det visade sig svårt att googla sig fram till Jonas Karlsson så var det kul att kunna gå direkt till källan.

För två veckor sedan nämnde jag på Jaiku att jag var på gång att lägga ut min roman för gratis nedladdning. Det var då också Joakim Jardenberg så fint påtalade att det självklart ska ske på Pirate Bay. Så långt hade jag inte tänkt men i dessa dagar är det förstås omöjligt att göra annat.

Jonas Karlsson skickade ett mejl till mig med rubriken ”Har du skrivit en bok?” Det är nämligen så att Jonas har suttit på 24 hour business camp, som så många andra av mina intervjuoffer, och knåpat ihop en webbtjänst med paret Linda Pierre och Tomas Nihlén. Tjänsten, som hamnade på plats 5 (av 52) i en ”inofficiell publik omröstning” som röstade fram de tjänster man trodde mest på, heter helt kort och gott förstakapitlet.se.

Jag svarade Jonas Karlsson så här: ja jag har skrivit en bok, får jag intervjua dig. Och så här lät det igår när vi fick till det:

Länkar som omnämns i programmet

och min roman heter Little Bossman.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] XLENT Consulting Group. Ett samtal som spelades in och som nu publicerats i hans intervjuserie “Fredagsbubbel“. Vi pratar om vad jag är för prick, min bakgrund och vad som händer närmaste […]

Kul läsning! Fantastiskt jobb med dina poddar. Minns när du ringde och intervjuade mig och jag stod i källaren hos min dåvarande arbetsgivare. Två veckor senare slutade jag där och har kört egen låda sen dess. 🙂

[…] hittar du intervjun – Fredagsbubbel med Jonas Karlsson Direktlänk till ljudfilen (18 […]