Fredagsbubbel med Klaus-Peter Beiersdorf

FredagsbubbelIgår runt halv fem hade jag fortfarande inte hunnit kontakta någon att intervjua och så gick min kollega Marcus förbi mitt skrivbord. Jag kom direkt att tänka på vår gemensamme vän, Klaus-Peter Beiersdorf, och jag fördömde tyst mig själv för att inte ha intervjuat Klaus tidigare. Sagt och gjort, jag fick Klaus nummer och en timme senare hade jag en intervju.

Klaus är inte helt okänd på webben och för många behöver han ingen närmare introduktion. Jag som själv inte rör mig bland de stora bloggarna hade inte kopplat ihop Klaus med den världen tidigare utan för mig var han bara mina gamla pluggarkompis från Jönköping som jag hade poesiaftnar med och smugglade in whisky på McDonald’s med för 14 år sedan.

Nåväl, Klaus ligger i alla fall bakom bloggarna attstalkaAlexSchulman och Tyskungen – ett par bloggar som varit bland de största i Sverige vad gäller besökarantal. Nu är Klaus aktuell med sajten The Critics – en nättidning som recenserar och sätter betyg på svenska bloggar. Eftersom vi talar om Klaus kan vi nog räkna med att sajten blir stor, vilket också Sofia Mirjamsdotter tror, som skriver Bloggvärldsbloggen – an annan sajt om bloggar. Sedan är det förstås också ett spännande ämne för alla oss i bloggosfären.

Asch, vi lyssnar helt enkelt på bubblet:

Länkar som omnämns i programmet

Sämst just nu enligt Klaus: TomicTomi

De 10 bästa från Klaus-Peter Beiersdorfs bloggrulle:

  1. Bloggfrossa
  2. Annas kaos
  3. Heja Abbe
  4. The Real Mymlan (Jodå, det är Sofia här också)
  5. En Hermeles Dagbok
  6. Spiderchick
  7. Egoinas värld
  8. Kulturarbete
  9. Katastrofala Omslag
  10. Jacob Bengtsson

Deepedition har också skrivit om The Critics.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments