Grattis på 8-årsdagen Google

Google föddes officiellt 1998. Exakt datum har varierat genom åren men i år är det just 27 september.

Jag kom i kontakt med Google första gången i början av 1999 när en kollega på Ericsson, Alar Sosaar, visade mig en ny sökmotor som kommit och som han tyckte gav riktigt bra sökresultat.

Detta var på Altavista och Yahoos storhetstid då portaler var på frammarsch och just kringtjänsterna under sökrutan började växa mycket på dessa ganska överbelamrade sajter.

Jag minns att jag blev fascinerad av en sökmotor som var just bara en sökruta och inget annat. Det kändes lite rebellaktigt redan då(!). Och helt rätt.

Så här såg Google ut 1999. Notera att de inte ens lyckats göra en genomskinlig bakgrund till loggan. Ja, det var tider det…

Googles söksida 1999

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom reflektivt resonerande, hänsynstagande design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments