Eurocard Gotland Runt årets sämsta webbplats

Jag är av uppfattningen att Eurocard Gotland Runt har presterat 2006 års, om inte århundradets, sämsta och mest pinsamma webbplats.

  • Navigeringen är ologisk och blandar äpplen och päron – är länken till anmälan viktig när tävlingen pågår?
  • De flesta länkar i navigeringen länkar till en sida tom på innehåll, med endast en länk vidare till tveksamt relevant information på KSSS webbplats – hallå vilken sajt vill ni ha besökarna till?
  • De länkar som finns är svarta så att man inte ska se att det finns länkar(!)
  • Att försöka hitta var man följer resultatet är som att kasta en badboll med pyspunka mot en vägg – klick på länk, tillbaka – klick på länk, tillbaka, klick på länk, tillbaka… luften är slut! Det går helt enkelt inte för en normalt funtad människa.
  • Tillgängligheten för funktionshindrade, ovana användare och människor med alternativa webbläsare ska vi inte ens tala om.
  • Gjorde jag en expertgranskning av sajten skulle den ta upp i princip alla användbarhetsmisstag som går att åstadkomma.

Och vad skriver de själva?

Alla kan segla, alla kan följa Eurocard Gotland Runt.

Njaee. De menar nog: ”De som seglat förut vill eventuellt segla. Arrangörerna själva kan knappt följa Gotland Runt.”

Riktigt riktigt pinsamt… Inte undra på att deltagarantalet sjunker kraftigt. Det här är ett exempel på hur en usel webbplats kan tillintetgöra avsändarens trovärdighet.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments