Tänd granen med fjärrkontroll

I julveckan installerade jag ett trådlöst larm med larmuppringare från Clas Ohlson. Installationen gick smärtfritt och jag rekommenderar produkten, även om jag hoppas att den aldrig behövs(!). Med en brandvarnare som utlösare kan den även ringa upp mig om det skulle börja brinna – ovärderligt.

Givetvis kunde jag inte låta bli att köpa även det kompatibla startpaket för det intelligenta hemmet. Med två lampmoduler och en apparatmodul kan jag nu tända/släcka lampor och sätta av/på valfri apparat via internet eller mobilen.

Roligast har förstås varit att visa gäster hur man kan tända och släcka granen med den medföljande fjärrkontrollen: – Titta nu är den tänd! – Och kolla nu är den släckt! (Ja jösses vad härligt barnslig man kan bli av teknik…)

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments