Gratis ikoner för sociala medier

Varför glömmer alla alltid bort Slideshare när de gör ikoner för sociala medier? I min jakt på ikoner när jag gjorde om webbplatsen axbom.se gav jag till slut upp och gjorde mina egna. Idag insåg jag att de ligger i en mapp och skräpar men vill ut i världen och se sig om. Jag har ju själv inte ens börjat använda de färgade ikonerna, som är tänkta för en mouseover-effekt.

Så håll till godo. Dessa ikoner har licensen CC-BY SA 3.0 som det mesta av mitt innehåll. Du kan använda den transparenta PNG-bilden nedan som en CSS sprite, den är på 16.6K, eller ladda ner samtliga ikoner som en zip-fil. Om du vill länka tillbaka till mig om och när du använder dem är jag förstås tacksam.

Icons want to be free.

axbom-social-media-icons

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[SE] Det finns tusentals därute, men så här blev mina: Gratis ikoner för sociala medier http://t.co/ajfcSAvUYG #blogg100

Gratis ikoner för sociala medier under CC-BY-SA http://t.co/DYE5xhA054 // Stor bugning till !

Tackar!

[SE] Jag satte CC-BY på mina knappar/ikoner, men får egentligen inte det, för jag inbegriper andras loggor. Hur göra? http://t.co/ajfcSAvUYG