Hej kunder! Prata med handen.

Kunderna pratar med en handdocka och företagaren analyserar om det är positiva eller negativa kommentarer.

Många sociala medier-experter lägger in propåer om att företag måste koppla på kommentarer på webbplatser och bloggar. Problemet är att webbkommentarer må vara ett fantastiskt verktyg för kommunikation och verksamhetsutveckling — men om kulturen för att kommunicera med sina kunder inte finns på plats så pratar kunderna med en kasperdocka som inte lyssnar.

Allt fler företag som ger sig in i sociala medier börjar med att lyssna, vilket är helt rätt — och det finns verktyg för detta. Men någonstans går något förfärligt snett. Verktygen blir avancerade, trollbindande enkla att stirra sig blind på, med schematiska färgglada grafer och bilder som ”berättar” en ”helhetsbild” av de positiva respektive negativa omnämnanden om företag eller varumärken som pågår ”där ute”.

Mycket tid och pengar ägnas åt att analysera och väldigt lite tid och pengar lägga på att besvara och proaktivt delta i konversationerna som pågår: Att prata.

Prata med sina kunder eller analysera dem, det är frågan

Sanningen är förstås att kommunikation handlar mer än om att kolla hur många kommentarer som nämns, var man nämns och hur många procent av kommentarerna som är negativa. I varje enskild kommentar finns en möjlighet att faktiskt lyssna på sina kunder, att lära sig något som kan bidra till att det egna företaget blir bättre.

Någon bemödar sig om att berätta något om ditt företag; ska du agera eller slå dövörat till, kanske låtsas som det regnar och se om nästa annonskampanj kan öka procentandelen positiva kommentarer som du kan redovisa för ledningen.

När kommunikationskulturen i företag väl finns där så ser alla värdet av kommentarer och då blir inte längre kommentarer från kunder en fråga att ta ställning till – det blir en självklarhet. Så låt oss istället hjälpa alla företag att se sina kunder som människor; För kunderna är rentav vanliga människor som man faktiskt, ja faktiskt, kan föra en vanlig konversation med.

Vad är vi rädda för?

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

99 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Hej kunder! Prata med handen“När kommunikationskulturen i företag väl finns där så ser alla värdet av kommentarer och då blir inte längre kommentarer från kunder en fråga att ta ställning till – det blir en självklarhet. Så låt oss istället hjälpa alla företag att se sina kunder som människor; För kunderna är rentav vanliga människor som man faktiskt, ja faktiskt, kan föra en vanlig konversation med.” […]

[…] Hej kunder! Prata med handen. […]

[…] människor säger bra eller dåliga saker om dig i sociala medier är det som vanligt bättre att prata med dem än att förlita sig på automatiska […]

louis vuitton cross body bag…
Very informative article post.Really thank you! Will read on……

EFJJeRsy…
–…

polo ralph lauren outlet…
–…

louis vuitton pas cher…
Des centaines de roses blanches louis vuitton pas cher été déposées devant le portail en bois peint en blanc de leur maison, pour avertir quune confrontation entre les Etats-Unis et lIran conduirait à maillot de foot overblog holocauste nucléaire. ??La…

discount sunglasses ray ban…
axbom » Hej kunder! Prata med handen….

chaussure louis vuitton…
–…

Beats By Dre Outlet…
–…

WHOLESALE IPHONE 5…
–…

celine outlet online…
–…

NIKE AIR MAX 2013…
–…

Isabel Marant Sneakers Pas Cher…
–…

chanel bags cheap…
–…

プラダ バッグ…
–…

CASQUETTE OBEY…
–…

AIR MAX 95…
–…

chaussure timberland…
–…

MIUMIU 財布…
–…

hollister outlet…
–…

TEE SHIRT GUESS…
–…

nike air max ltd…
–…

CHEAP MAC MAKEUP…
–…

TEE SHIRT OBEY…
–…

nike air max 1…
–…

cheap iphone…
–…

louis vuitton outlet online…
axbom » Hej kunder! Prata med handen….

tiffany outlet…
axbom » Hej kunder! Prata med handen….

air jordans uk…
axbom » Hej kunder! Prata med handen….

isabel marant sneakers…
axbom » Hej kunder! Prata med handen….

CHEAP AIR JORDAN SHOES…
–…

lululemon outet…
–…

gucci bags…
–…

Chi Hair Straightener…
–…

Louis Vuitton Bags…
–…

CHANEL BAGS…
–…

gucci bags on sale…
–…

Mac Makeup…
–…

SCRAPEBOX…
–…

CHEAP CELINE BAGS…
–…

marc jacobs outlet store…
–…

Samsung Galaxy S3…
–…

Toms Outlet…
–…

penis extender…
penis traction devices…

Louis Vuitton Pas Cher…
–…

celine bag…
–…

cheap apple iphone 5…
–…

Cheap Louis Vuitton Wallets…
–…