IBM använder Drupal

I en artikelserie beskriver IBM Internet Technology Group hur de utvecklar och driftsätter en community-webb med hjälp av gratis programvara.

Efter en gedigen jämförelse av några av de bästa publiceringsverktygen baserade på öppen källkod föll valet på Drupal, vilket är samma verktyg som jag använder för den här sajten (axbom.se).

Drupal fick toppbetyg på många punkter och utmärkte sig för att ge utvecklaren full kontroll, enkelheten i att styra form och funktionalitet efter eget huvud samt för att den spottar ur sig korrekt XHTML/CSS.

Jag förstår mycket väl deras val och vill förtydliga min åsikt om Drupal: jag anser i princip att Drupal inte är ett publiceringsverktyg även om det förstås kan börja användas direkt från det att det installerats. Drupal är mer av en motor till ett publiceringsverktyg som man kan trimma, trixa och skruva med lite som man behagar.

Många publieringsverktyg kritiseras för att man målar in sig i ett hörn med en ”färdig” lösning. Drupal är en snygg balansakt mellan färdigt och skräddarsytt.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Hans jobb är att lyssna på människor och säkerställa att tekniken inte blir en kontrollerande, begränsande faktor utan i stället ett hållbart, omtänksamt stöd. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Boka tid med Axbom

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
newest oldest most voted
Meddela om