iPhone: största möjliga användarupplevelse

Nu när några miljoner exemplar av iPhone sålts i USA börjar en del intressanta rescensioner av vanliga människor dyka upp. Den bästa jag hittat heter: 49 Things I Now Know About the iPhone.

Men det jag framför allt vill dela med mig av är två anekdoter om iPhone:

Anekdot 1: Visual Voicemail

Visual Voicemail är en av iPhone’s stora säljargument. Det innebär i korthet att du får en lista över alla som lämnat meddelande. Sedan väljer du från listan det meddelande du vill lyssna av. Fördelen är att du inte behöver lyssna igenom alla meddelanden i kronologisk ordning och man kan ta bort meddelanden utan att lyssna på dem. Snacka om tidsbesparing!

Idén föddes, man insåg att den hade stor potential, och således fick teleoperatören AT&T (den operatör man måste ha om man har en iPhone) bygga om sina system för att få det att funka. Ett klockrent exempel på att man inte ska låta sig begränsas av teknik utan hela tiden sträva efter en bättre användarupplevelse – och att ge användarna kontrollen. NU har AT&T också fått ett försprång gentemot sina konkurrenter.

För övrigt hatar jag röstmeddelanden på mobilen, men det är en annan historia.

Anekdot 2: Skit i användartesterna

Jag har börjat raljera kring det här med användartester för att poängtera att man sällan skapar innovativa produkter genom att utföra en avändartest och intervjuer. iPhone är exempel på en produkt som skapats ur en idéfabrik och som man har byggt för att skapa bästa möjliga användarupplevelse.

Givetvis har Apple utfört användartester, men de har inte alltid låtit användarnas självuttalade behov styra utvecklingen. Mycket av utveckling har byggt på erfarenheter och observationer av användare i verkliga livet – användarundersökningar pågår alltså hela tiden och är inte något man nödvändigtvis utför i ett rum under en begränsad period.

Förmågan hos vissa företag att dokumentera användarupplevelser är det som skiljer innovativ utveckling från mediokra lösningar – eller Apple från Sony Ericsson…

Vill du se bilder på iPhone när den används? Ta en titt i The definitive iPhone user interface gallery.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments