Jag vill bygga om ditt webbformulär!

Jag lanserar en ny tjänst (optimering – länk kommer) och släpper en guldklimp lite så här i förbifarten: varje månad väljer jag ut 1 eller 2 webbformulär som jag designar om helt gratis för att funka bättre ur användarperspektiv. Du får en ny interaktionsdesign som du själv väljer att se som inspiration, att implementera eller bara kasta åt sidan. Allt du behöver göra är att fylla i intresseformuläret och hoppas på napp.

Du går med på:

  • Att jag själv, efter eget huvud, väljer vilka webbformulär jag vill arbeta med. Det är alltså inte säkert att just ditt formulär blir utvalt.
  • Att jag skriver ett inlägg här på bloggen där jag redovisar formuläret och de förbättringar jag rekommenderar (det ger också dig en kvalitetssäkring eftersom mina många läsare kan granska och bedöma om jag gjort ett bra jobb, och dessutom komma med vidare inspel!)

Du får:

  • En interaktionsdesign som levereras i PDF-format, inklusive kommentarer kring förbättringar.
  • Ett blogginlägg på axbom.se med länk till din/er sajt, och du får gärna kommentera resultatet.

Du får inte:

  • A/B-testning som visar om förändringar faktiskt leder till ökade konverteringar. Men jag rekommenderar starkt att ni mäter och testar regelbundet.

PS …och ja, det får gärna vara formulär som spänner över flera sidor eller utgör del av en interaktiv applikation, men jag måste också ha möjlighet att fullfölja formuläret till slutet så att jag ser hur det funkar idag.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] This post was mentioned on Twitter by Per Axbom, Peter Krantz, Magnus Nilsson, Joel Månsson, Per Sandström and others. Per Sandström said: RT : Jag vill bygga om ditt webbformulär! | axbom http://per.ax/byggomwf […]

[…] Jag vill bygga om ditt webbformulär! | axbom- Per är en smartskalle. Jag ska se om vår e-comavdelning på Björn Borg skulle vara intresserad av Pers erbjudande. Jag tycker att enkelhet är superviktigt och ser våra formulär som ett starkt förbättringsbart område. […]

[…] » Flattr’s sign-up process: is this how you’d design it? Dags att redesigna Flattrs formulär!? Absolut, de borde anmäla sig till mitt erbjudande om gratis interaktionsdesign […]

[…] Idag kommer axplocket sent, men lite av anledningen är att jag måste hålla allt jag lovar: och i veckan kommer bland annat en färdig interaktionsdesign till ett utvalt företag bland alla de som nappat på mitt erbjudande om chans på ett nytt webbformulär […]

[…] önskar jag kunde hjälpa alla er som vill få gratis interaktionsdesign av webbformulär men regeln är att jag efter eget huvud väljer ett formulär varje månad. Januari månads […]

[…] är många som vill ha gratis interaktionsdesign nu och jag börjar få svårt att välja. Men att få hjälpa Veidekke Bostad (som ger mycket till […]