Jajja sökmotoroptimering i hetluften

Het debatt pågår just nu i bloggosfären om företaget Jajja och upptäckten om att deras fulmetoder för sökmotoroptimering fortsätter i stor omfattning.

Rätt kul är uppfattningen att ordet ”jajja” har blivit ett nytt svenskt ord med betydelsen att man lägger in ett stort antal fejkade kommentarer i bloggar i syfte att få länkar till sina egna sajter.

Används så här: ”Jag blev jajjad!” eller ”Anlita inte det där företaget för sökmotoroptimering, de jajjar”.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Tack!
Mycket intressant artikel…

Det verkar som om de fortfarande jobbar på detta sätt med deras topp10a som de kallar den. Det fattar bara att någon blir så pass arg att de tippsar Google igen om detta så :S Stackare som inte kan bygga ett hederligt bolag.

[…] Jajja sökmotoroptimering i hetluften | axbom – Per Axbom om Jajja […]

[…] Shared Jajja sökmotoroptimering i hetluften | axbom. […]