Ge mig kärlek

Kärleken är stark på nätet. Oerhört många människor delar med sig gratis av sin kunskap och diskuterar med kända och okända människor för att lära ut, lära sig och helt enkelt delta i en social företeelse därför att det är berikande och fruktbart att interagera med andra människor.

Däri ligger min önskan att uppmuntra dig till att delta i diskussionerna. För mig är det den kärlek som gör att webben frodas och utvecklas: konversationerna.

Det finns säkert många fler sätt men här är några exempel på hur du kan ge mig kärlek:

  1. Kommentera! Om du läser något som berör eller påverkar dig så blir jag oerhört glad för varje glatt tillrop, medhåll eller kritik.
  2. Länka! Gillar du vad du läser här så är länkkärlek ett fantastiskt ömhetsbevis.
  3. Dela! Dela gärna med dig av sådant du läser här så att fler kan delta i diskussionerna.
  4. Tipsa! Tipsa mig gärna om sådant du tycker jag borde skriva om.
  5. Luncha med mig! Inget är väl så roligt som att på nätet hitta människor som brinner för liknande ämnen och ta sig tid att träffa dem över en lunch. Om du har Twitter klickar du bara här: Hej @axbom! Har du tid för en lunch i veckan? eller boka direkt i min kalender.
  6. Rekommendera mig! Till exempel kan du lägga till mig på LinkedIn och skriva ett omdöme.
  7. Visa att du gillar mig! Bli ett fan av axbom.se på facebook.
OBS! Det mesta du hittar på axbom.se får du använda helt gratis enligt en Creative Commons license. Det jag begär är att du länkar tillbaka / hänvisar till mig när du använder material. Men jag tycker också självklart att det är roligt om du också meddelar mig att du använder materialet. Det är mysigt att få veta när jag gjort något som andra har nytta av.

Jag lever efter devisen Design by conversation (ungefär: design genom konversation). För mig betyder det att all design (lösningar på problem) kan bli bättre genom att man hela tiden är öppen för att konversera sig fram till nya möjligheter.

Konversationen är ditt bästa kärlekstecken. Vi hörs!

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hej,
Vad glad jag blev när jag hittade din kärleksförklaring. Enkelt, vackert och klokt.
Något som jag nu håller på att utforska – när det gäller att sprida FLOW – en föreläsning i teaterformat. http://www.creatingflow.se
Hur hittar jag människor som du? Som vill ge och berika andra. Som tror på något.
Lycka till.
Charlotte Axelsson

Hej Per,
Efter att ha läst din levnadshistoria förstod jag varför ditt halva ansikte kändes bekant!!
Vi har ju träffats på Lumano där Jeanin jobbade. Då jag arrangerade en företagsfest åt er. Ja får väl skaffa Twitter för att kunna ses på en lunch 🙂
På återhörande.
Charlotte

[…] Ge mig kärlek […]

Tack för fint inlägg! Visst är det så att man blir glad av respons, kontakt och omtänksamhet. Webben är ett så bra ställe att göra det på.
Tror en av de grejer som gjort Facebook enormt är just den enkla möjligheten att kunna gilla de andra skriver, att med en enkel knapptryckning ge respons på något en vän/bekant berättat. Gör både den som får ge responsen glad och än mer den som blir sedd.
Ska tacka @elwirakotowska som via Twitter fick upp mina ögon för inlägget.
// nina

Hej
Jag blev så glad när jag hittade din sida.
Det skulle vara kul att komma på någon av dina föreläsningar du har i oktober. Kan du skicka tid och plats
//Ingrid

[…] Ge mig kärlek […]

louis vuitton men shoes…
AfriqueLa famille de lathlète louis vuitton men shoes que le tweet publié samedi midi sur le compte de son frère Carl, et une audience est prévue vendredi maillot de foot overblog Bobigny. ?Celle-ci sera présentée au Mobile World Congress de Barcelone …

maillot de foot…
る必要があります常に行くより、元のように…