Webbkonsulter ignorerar tillgänglighet

Under den kommande veckan kommer jag att ge några exempel på ämnen jag har tilltänkta för den här bloggen:

Det var när jag skrev en jämförande artikel om webbläsare som det blev helt tydligt för mig: svenska webbkonsulter, i hundra- eller tusentals, skiter i att göra webbplatser tillgängliga för funktionshindrade, och även sökmotorer, när de bygger nytt. De gör detta utan att informera sina kunder om vad konsekvenserna kan bli: Kort sagt så stänger man ute människor från att ta del av innehåll på webbplatsen, samtidigt som det blir ökade kostnader när man ofrånkomligen måste bygga om webbplatsen senare.

Webbkonsulters oförmåga att göra rätt från början är något jag håller ögonen på, och jag ger gärna råd och tips om hur man gör webbplatser mer tillgängliga.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments