Krångla till det för användaren

Nyhetsbrevstjänsten MailChimp får ofta beröm för sina roliga meddelanden, men de gör något annat bra också: nämligen krånglar till det. Ibland behöver vi nämligen krångla till det, och det är när användaren ska utföra något som kräver ordentligt med eftertanke.

Ta min e-postlista med 492 prenumeranter till exempel. Låt säga att jag råkar trycka Delete på den listan av misstag, räcker det då med att ge mig en dialogruta som frågar om jag verkligen vill radera listan? Nja, om det handlar om radering av något så värdefullt så vill man nog undvika alla former av tänkbara användarmisstag. Att klicka fel två gånger i rad är nämligen inte helt otänkbart.

MailChimp löser det föredömligt genom att tvinga mig att skriva DELETE i ett fält för att bekräfta att jag verkligen vill radera. Förutom att det verkligen kräver mer ansträngning så blir det extra redundant eftersom det är ordet DELETE jag måste skriva. Till exempel hade det inte varit lika rätt att tvinga mig att skriva OK.

Så här ser det ut:

mailchimp delete confirmation

och då måste jag först skriva ordet DELETE och sedan trycka på knappen DELETE. Alltså riktigt krångligt samtidigt som det, nästan motsägelsefullt, är helt i enlighet med användarcentrerad design.

mailchimp delete confirmation 2

Men nej, jag tänker inte göra det. Prenumerera i stället. Vi hörs!

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[SE] Nybloggat: Krångla till det för användaren. http://t.co/bx8yXufldt #blogg100

Så, hur börjar man prenumerera på nyhetsbrevet då? 😉

Gillar verkligen bloggposten av som @pernillan tipsade om http://t.co/DxX7leXNwz . Kanske vill du tycka till om Skjutsgruppens UX?

Jag håller helt med. Och jag vill lägga till en sak: sammanhang, kontext. Vad är det som ska raderas? Jag tror att vi är många som av misstag raderat eller skrivit över något. Vi är helt på det klara med att vi ska radera och bekräftar därför. Men, var det den användaren som skulle raderas? Va, läste jag tillbaka en databasbackup som var ett år äldre än jag trodde? Särskilt irriterad blir jag på popupfönster som säger något i stil med ”Vill du verkligen radera den här användaren/objektet/adressen/…?” utan att berätta vilken, och ibland skymma så att man inte ser… Read more »