Lögner: Från avslöjande kroppspråk till digital ärlighet

Jag har precis börjat titta på TV-serien Lie to me som handlar om en organisation som hjälper till att lösa brott genom sin unika expertis: att upptäcka lögner baserat på språkliga och kroppsliga beteenden.

Ämnet är fascinerande och givet att vi alla ljuger oftare än du kanske tror, funderar jag ibland på om insteget i vår digitala värld leder till att vi ljuger än mer. Givet att vi kan vara mer anonyma och osynliga så kan man starkt misstänka det, men det är kanske inte så enkelt.

Titta först på Pamela Meyer (juli 2011) som belyser hur vi kan upptäcka lögner, med flera exmpel från videoklipp. Kom ihåg att, som hon säger, inte börja analysera in för mycket i dina vänners vardagliga rörelser… det är stora ansamlingar av dessa tecken som man letar efter.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Titta sedan på Jeff Hancock (september 2012), som funderar på hur framtidens lögner ser ut, och lägger fram tesen om att informationens varaktighet i den digitala världen gör att vi blir mer ärliga.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Digitala transparenser gör världen mer ärligt http://t.co/XToskftiaH