Måndagsmorgon, helvetesmorgon

— Just nu har du köplats nummer… 23.

Det är måndag morgon. Jag sitter i telefonkö till polisen.

  1. När jag är på väg att cykla till jobbet meddelar 3-åringen att blöjan läckt; han har gjort nummer två och behöver duschas. Mamma matar 2-månaderskillen så jag tar nödanropet.
  2. Innan jag sticker iväg måste p-biljetten köpas och läggas i bilen. I vårt välplanerade område är närmaste p-automat 400 meter bort. Jag cyklar och köper biljetten.
  3. Vid bilen är ryggsäcken med datorn som står i barnstolen så tung att jag måste välta cykeln när jag stiger av.
  4. I bilen passar jag på att hämta ett par jackor och en kofta till familjen.
  5. Jag ställer cykeln utanför porten och ställer ryggsäcken innanför porten för att springa upp och ge dem kläderna och en tub med solkräm.
  6. Jag möts av en stressad mamma och två skrikande barn. 3-åringen har fått en sticka i foten. Jag assisterar men vi lyckas inte få ut stickan.
  7. Lite försenad pussar jag hej då och går ut för att cykla till jobbet.
  8. Ryggsäcken med datorn står inte kvar.
  9. Måndagsmorgonen har vunnit.
  10. Svordomsvisan är allt jag har kvar.

❣️Julerbjudande!

Köp min handbok Digital omtanke som julgåva till kunder eller kollegor. När du beställer 10 böcker eller fler direkt från mig så kostar det 95kr per bok + moms/frakt. Dessutom skänker jag 10 kronor per bok till Girl Power-gåvan hos Plan Sverige. Utbildning och förstärkta rättigheter för utsatta flickor är bland det viktigaste vi kan göra för världen. Mejla din önskade beställning till per@axbom.se så tar vi det därifrån.
Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom reflektivt resonerande, hänsynstagande design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Boka tid med Axbom

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of