Måndagstjuven

— Det finns människor som tar saker från andra människor utan att fråga om lov. De kallas för tjuvar. De lämnar inte tillbaka det de har tagit.

Så fick min hustru förklara för vår 3-åring vad tjuvar är, ett högaktuellt ämne eftersom jag efter ryggsäcksstölden nu även; förra måndagen; blev av med min cykel: låset låg vackert avklippt i rabatten utanför porten.

Polisen frågade om det var ok att de muntligt meddelade att det inte blir någon förundersökning; det stjäls helt enkelt för mycket cyklar.

Så till min idé om en ny uppfinning: ett cykellås som är fäst i cykeln och tjuter med 95 dB när man klipper av det.

Eller som Melker, med saknad klocka, sa på Saltkråkan igår:

— Man ska inte ha en massa saker, man är bara rädd för att bli av med dem.

…och handlaren Nisses replik är väl formidabel.

— Men så bra att du blev av med en då!

Mot alla odds, en cykelbeskrivning: En vinröd 21-växlad Ultra 515 från Cykelringen med blå barnsits (förmodligen bortplockad nu). Ett utmärkande drag var/är den illgröna drickahållaren.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments