Mejla inte stora bifogade filer

Jag har senaste tiden haft stor nytta av tjänsten mailbigfile.com. Det du gör hos Mailbigfile är helt enkelt att ladda upp din enorma fil (vid 2 megabyte går gränsen för vad jag vill skicka via e-post) och ange adresserna till de som du vill skicka filen till.

Det som händer sedan är att mottagarna får en länk till filen och kan på eget bevåg välja att ladda hem filen när de har tid. Den blockerar alltså inte deras e-postprogram, och alla blir nöjda och glada.

Så här står det i mejlet som mottagarna får:

Files:
namn_pa_filen.zip

The file(s) will be available for 5 days.

Please use this link to retrieve the file(s): http://www.mailbigfile.com/662fa8c74fbde2709c/listFiles.php

Message sent via MailBigFile http://www.mailbigfile.com/ 19/01/07, 11:54:21 GMT from the IP address 151.156.10.50

Mailbigfile är gratis men givetvis finns också ett Business Account som innebär att du kan infoga Mailbigfile i din egen sajt med rätt färg och form.

Du kan också, helt gratis, generera en länk som besökare kan använda för att skicka en stor fil till dig:

Skicka enkelt stora filer och till dina vänner och kollegor

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom reflektivt resonerande, hänsynstagande design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ray ban wayfarer…
sans toutefois arsenal vs ac milan live fermement ses intentions pour le clasico de dimanche contre Marseille. relancera la catégorie des ray ban wayfarer de taille intermédiaire? qui conna?t lune des victimes?depuis le primaire, Elle suspendait donc a…

maillot de foot…
最も可能性の高い高級オ…