axbom.blog om coaching, design och etik

Monstertruckar och pyssliga pappor

Frukostbord uppdukat med en monstertruck i papper på smörgåsbrickan

Häromkvällen ägnade jag två till tre timmar åt att konstruera en monstertruck i papper medan barnen sov. Allt för nöjet att få se 3-åringens min när han vid frukostbordet skulle få se att pappa, trots viss skepsis och en hel del skrik och bråk om tiden det tog, faktiskt fått ihop den.

Och den såg bra ut!

Men oj vad jag svor och suckade under denna montering. Med mattkniv skar jag ut kryptiska former i tunt papper och sedan skulle flikar vikas och limmas med stora klumpiga fingrar. Ja, ni kan tänka er.

Och vad är då en av 3-åringens första kommentarer vid frukosten:

— Men hjulen rullar ju inte?

Allt tack vare tidningen Bilsport Junior, som i övrigt erbjuder mycket matnyttigt för små bilgalningar. Vi skickade iväg om en prenumeration eftersom det följde med ett PC-Spel med just monstertruckar…

…och samma kväll fick jag syn på texten i anslutning till pappersbilen:

Nästa månad får du en ny, fin bil att bygga ihop och lägga till samlingen.

— NEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

Men som vi alla vet är barnens glädje allid värt det. Vi ses väl på Monster Jam i Globen 🙂

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Hans jobb är att lyssna på människor och säkerställa att tekniken inte blir en kontrollerande, begränsande faktor utan i stället ett hållbart, omtänksamt stöd. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
newest oldest most voted
Meddela om