Beroende av podcast

iPod Nano 4 with gigabytes of memory, white colorEfter att jag fått en iPod i förra veckan har jag under denna vecka blivit helt beroende av podradio (svenskt ord för podcast).

I stället för att surfa runt efter nyheter för att hålla mig uppdaterad och a jour inom mitt arbetsområde så tankar jag hem en podcast av någon likasinnad. Ett program ligger på 30-60 minuter och jag lyssnar i min iPod på väg till jobbet.

Jag lyssnar på dessa program

  • Boagworld med Paul Boag och gäster. Engelsmän med sinne för humor och effektiva webbplatser. Underhållande men ibland lite långrandiga utsvävningar.
  • Web Axe. Kille från Michigan sammanfattar kriterier inom tillgänglighet för webb på ett pedagogiskt sätt. Har du ont om tid, nöj dig med Den (killen heter Den).
  • Effective Web Site Secrets. Riktigt tankeväckande inlägg som kritiserar traditionell webbdesign och ger konkreta kvalitetshöjande tips.
  • Utbyggarna (på svenska!). Aktuella internetfrågor med Henrik Torstenssion, Kal Ström och Erik Stattin (och gäster). Inte lika hög kvalitet som de engelska och amerikanska, ljudet strular lite, ännu ingen egen jingel men de har något riktigt bra på gång och innehållet är mycket matnyttigt för oss som jobbar på den svenska marknaden.

Tipsa mig gärna om andra podradiokanaler. Jag dagdrömmer givetvis om att starta en egen… finns det någon annan därute som vill prata tillgänglighet och användbarhet med mig i en halvtimme typ varannan vecka?

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments