axbom.blog om coaching, design och etik

Rabarberpaj för många

Till 4-6 personer.

En bunt rabarber (5-6 stjälkar). Skiva dem, lägg i en ugnsfast form och strö över 1/2 dl socker och 1 msk stärkelsemjöl, till exempel maizena.

Blanda sedan ihop 100 gram smör eller margarin, 1 dl socker, 1 dl havregryn eller müsli och 1 dl vetemjöl. det blir gott och nyttigt med en grövre flinga. Fördela smulet över rabarberna och grädda i 200 grader i 25 minuter.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

(Pelles anm: jag brukar öka på smulreceptet med hälften för att få en lite fastare pajkänsla, och mer av den goda pajdegen 😉 )

Ur boken Sommarmat, utgiven av Bonnier Alba. Text och idé: Cathrine Schück.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Hans jobb är att lyssna på människor och säkerställa att tekniken inte blir en kontrollerande, begränsande faktor utan i stället ett hållbart, omtänksamt stöd. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
newest oldest most voted
Meddela om