Rabarberpaj för många

Till 4-6 personer.

En bunt rabarber (5-6 stjälkar). Skiva dem, lägg i en ugnsfast form och strö över 1/2 dl socker och 1 msk stärkelsemjöl, till exempel maizena.

Blanda sedan ihop 100 gram smör eller margarin, 1 dl socker, 1 dl havregryn eller müsli och 1 dl vetemjöl. det blir gott och nyttigt med en grövre flinga. Fördela smulet över rabarberna och grädda i 200 grader i 25 minuter.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

(Pelles anm: jag brukar öka på smulreceptet med hälften för att få en lite fastare pajkänsla, och mer av den goda pajdegen 😉 )

Ur boken Sommarmat, utgiven av Bonnier Alba. Text och idé: Cathrine Schück.

❣️Julerbjudande!

Köp min handbok Digital omtanke som julgåva till kunder eller kollegor. När du beställer 10 böcker eller fler direkt från mig så kostar det 95kr per bok + moms/frakt. Dessutom skänker jag 10 kronor per bok till Girl Power-gåvan hos Plan Sverige. Utbildning och förstärkta rättigheter för utsatta flickor är bland det viktigaste vi kan göra för världen. Mejla din önskade beställning till per@axbom.se så tar vi det därifrån.
Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom reflektivt resonerande, hänsynstagande design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Boka tid med Axbom

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of