Bosse Ringholm vill censurera internet

I senaste numret av Big Brother Bulletin (nummer 8 2006) som ges ut av Pär Ström från Atomer och bitar:

Regeringen förbereder en ny lotterilag, som ska vara införd om ett år. Ett av syftena med den är att hindra svenskar från att spela hos utländska spelbolag. För att uppnå detta överväger vice statsminister Bosse Ringholm att införa spärrar – av den typ som man har i Kina – för de utländska spelbolagens internetadresser.

Detta inte bara strider mot svensk grundlag men är en skymf mot svenska folket som alltså måste styras och utsättas för avspärrningar och censur. Är det staten som äger medborgarna eller tvärtom?

Avslutningsvis:

Informationsfriheten är lika viktig som tryckfriheten och yttrandefriheten. Låt filtrering av internet förbli ett signum för diktaturer!

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments