RSS-flöde blir mobil webbplats

Via podcasten Boagworld fick jag nys om MoFuse där jag byggde en mobil version av axbom.se på 10 minuter. Det kunde förstås ha gått snabbare(!) men jag ville ha in min egen logga.

RSS-flöden fortsätter att revolutionera webben och ett i raden av alla tjänster som erbjuder en mashup baserad på denna teknik är MoFuse.

RSS-flöde och egna sidor

Du matar helt enkelt in valfria RSS-flöden som då blir sidor i din mobila webbplats. Det går även att bygga egna statiska sidor som är speciellt byggda för den mobila webbplatsen.

Här ser du resultatet av min egen ansats och numera hittar du alltså min mobila variant via m.axbom.se om det smakar.

axbom.se i en version för mobiltelefoner

Opera Mini och Safari kräver inte mobila sajter

Själv använder jag förstås Opera Mini (Opera Mini 4.1 finns ute i beta-version) på min Nokia E61 och upplever webben som den verkligen ser ut. Med webbläsare som denna och Safari på iPhone kanske det snart är slut på specialanpassade mobila sajter – den funktionaliteten byggs helt enkelt in i befintliga sajter.

Sekundär spaning. ”Fuse” verkar vara nästa modeord. Nyligen testade jag FuseCal (fortfarande alpha-version) för att synkronisera olika typer av kalendrar.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments