axbom.blog om coaching, design och etik

Sluta blockera internet!

Stop blockingNi som lärt känna mig vet att jag starkt ogillar den osunda företagspraxis som innebär att anställda nekas tillgång till innehåll på nätet. IT-säkerhetsföretaget Sophos menar att hälften av alla anställda i USA blockeras från Facebook på arbetet. Dags att slå tillbaka.

Shel Holtz, kommunikationsstrategen bakom boken Public Relations on the Net och podcasten For Immediate Release, har tröttnat ordentligt och startat en kampanj.

Kampanjen Stop Blocking är en blogg och en wiki som låter dig tycka till i ämnet. Sajten tjänar som ett informationsnav för de som anser att fördelarna med att ge tillgång till innehållet vida överstiger riskerna.

I’m in. Sprid budskapet och publicera grafiken på din blogg.

I övrigt: Hajpen kring sociala medier är som bekant enorm just nu och goda exempel på företag som fattat galoppen blir allt lättare att hitta. Via Richard Gatarski hittar jag GM Europe Launches Social Media Newsroom och Jack Hansen tipsar om H&Ms satsning på Facebook.

P.S. Shel har även skrivit: Blogging for Business: Everything You Need to Know and Why You Should Care D.S.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Hans jobb är att lyssna på människor och säkerställa att tekniken inte blir en kontrollerande, begränsande faktor utan i stället ett hållbart, omtänksamt stöd. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
newest oldest most voted
Meddela om