Social och tillgänglig – presentationen

Måndagen den 18 februari höll jag en föreläsning om tillgänglighet på konferensen Tillgänglighet 2.0 som anordnades av Voice-Corp. Dagen erbjöd mycket matnyttigt kring vad framtida generationers webbplatser kommer att kunna erbjuda. Tack för det Voice-Corp.

Nytt för den här gången var att jag endast använde mina egna handritade bilder! Jag ritade direkt i Flash med min nyinköpta Wacom Bamboo Fun Small A6. Det var i alla fall mer än en person som tyckte greppet var kul; så här såg bilderna ut.

Du kan stega framåt och bakåt i presentationen med piltangenterna – glöm inte att först aktivera Flashen genom att markera presentationen. Jag fick minsann ta till lite ActionScript-programmering för att Flash skulle funka med min trådlösa presentatör (som ju annars är ämnad för PowerPoint).

Du kan också ladda hem Flash-filen.

Inte så lätt kanske att förstå bilderna utan mitt snack till. Som bonus får du här i stället några länkar som illustrerar sådant jag tog upp. Och om du ser akronymen AAH så betyder den ”Avsaknad av hinder”.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

lunette ray ban…
Il aura du mal à vivre en paix avec sa conscience sil laisse son équipe juridique mentir pour lui. United possède désormais 15 points davance sur son dauphin Manchester ?City, Sil avait traité Lakshmi Mittal comme il fallait, le PSG maillot football 20…

maillot de foot…
最も可能性の高い高級オ…