SOS alarm tjänster

SOS Alarm jobbar kontinuerligt med att förbättra hanteringen av larm och olyckor. Här är lite av den information jag snappat upp.

ICE i mobilens telefonbok

Lägg in bokstäverna ICE (In Case of Emergency) framför namnen på dina närmast anhöriga i mobilens telefonbok. Det blir till hjälp för räddningspersonalen om man skulle drabbas av en olycka:

  • Anhöriga kan underrättas snabbare.
  • Vårdare får snabbare uppgifter om medicinering eller andra viktiga fakta.

SMS:a larmet

Snart kan döva och hörsel- eller talskadade larma SOS Alarm via SMS. Idag kan de använda texttelefon, men det finns ju inte alltid nära till hands vid en olycka. På SOS-centralen ser operatören SMS-meddelandet och kan besvara det via datorn.

IP-telefon: var befinner du dig?

Eftersom IP-telefoner inte behöver vara kopplade till en specifik geografisk lokalitet kan inte SOS Alarm alltid dirigera ett 112-larm via IP till rätt SOS-central. Därför kommer SOS Alarm att ha en särskild SOS-central för IP-larm som ett mellansteg där man ställer extra frågor om var den som ringer befinner sig.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments