Rensa bort spionprogram och trojaner

Ad-Aware

Ladda hem och installera Ad-Aware för att hitta och ta bort spionprogram som gör din dator trög och osäker.

Startup Control Panel

Med hjälp av Startup Control Panel kan du välja att ta bort eller avaktivera program som körs varje gång datorn startar upp. Observera att när du installerat programmet lägger det sig i Kontrollpanelen (som du når via Start-menyn) med namnet Startup. Om du är nyfiken på vad det är för program som döljer sig bakom de kryptiska filnamnen kan du vända dig till en Startup Applications List som listar de flesta.

Startup Monitor

Ett ovärderligt program är Startup Monitor som varnar dig så fort ett program vill lägga sig i systemet för att dra igång när du startar datorn. Du kan förhindra att meningslösa program, trojaner och virus körs i bakgrunden utan din vetskap.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments