Tackbrev är tacksamma

Läkare utan gränser - logoIgår fick vi ett tackbrev från Läkare utan gränser med anledning av vår gåva i samband med Tsunami-katastrofen i sydostasien. Inte ett ord om att de behöver mer pengar och inga historier om fler krisdrabbade områden. Jag blev glatt överraskad.

Min erfarenhet är tyvärr att hjälporganisationer ibland gränsar till tiggeri när de gör sina utskick till tidigare givare. Jag vet att människor lider och har det grymt svårt; det är därför jag ger; att trycka upp det i ansiktet på mig känns onödigt påfluget och ibland till och med som ett ifrågasättande av mitt förstånd. Ett enkelt tackbrev är en trevlig gest, och kommer i alla fall göra mig mer benägen att ge igen.

Tack själva, Läkare utan gränser, ni anar inte hur jag beundrar ert arbete.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom reflektivt resonerande, hänsynstagande design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments