Tjäna tid med inspelningsbar videospelare

Ibland undrar man om det verkligen går att tjäna tid på ny teknik eller om all frustration och teknikstrul istället bidrar till en sämre livskvalitet. Men nu har jag äntligen hittat ett bra exempel och får nu 26 timmar per år över till annat!
DVD inspelare
För ett par veckor sedan köpte vi en videospelare/-inspelare med inspelningsbar hårddisk på 160GB. Vi kan nu ställa in veckovisa inspelningar på de serier vi följer och vi kan pausa i direktsändning med en knapptryckning. Det här innebär att:

  • Vi behöver aldrig mer leta efter ett band att spela in på. Det ger även en lägre stressnivå eftersom man alltid kommer på det fem minuter innan programmet börjar.
  • Vi behöver aldrig mer leta efter ”det där bandet” som vi spelade in ”det där programmet” på.
  • Om maten blir klar mitt i Bolibompa så kan vi pausa och genast återuppta uppspelningen av Bolibompa när barnen ätit klart.

Min överslagsräkning grundar sig på en uppfattning om att vi tidigare ägnat cirka 30 minuter per vecka åt att leta efter det ena eller andra bandet för att spela in på eller titta på.

Det ger oss cirka 26 extra timmar(!) per år till annat, samt en mer flexibel kvällsrutin.

Alltså hade jag gott om tid att skriva det här inlägget.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

I’m still lennairg from you, as I’m trying to achieve my goals. I certainly love reading all that is written on your blog.Keep the aarticles coming. I liked it!

1LonXv rdsevklqcwxo