IT och naturkatastrofer

Saxat från Slashdot, ursprungligen från rikomatic och CowboyNeal; översatt av mig:

”Tsunamin i december har på ett dramatiskt sätt visat hur mycket SMS, e-post och webben nu är en ofrånkomlig del av krishantering. The Digital Divide Network har organiserat en virtuell konferens om ”Hur nya medier och Internet omdanar hjälpinsatser” på onsdag, 12 januari kl 10, EST.

Bland talarna finns Dina Mehta, delgrundare av the Southeast Asia Earthquake and Tsunami Blog. Under timmarna efter tsunamin organiserade hon och en grupp asiatiska bloggare en voluntär-driven portal för nyheter och resurser gällande tsumanin.

Förutom att använda IT för att koordinera hjälpinsatser efter katastrofer så är tidiga varningar ett kritiskt behov. Förhoppningsvis kommer FN:s World Conference on Disaster Reduction i Kobe, Japan senare den här månaden att adressera behovet av en IT-infrastruktur för att säkra att människor får förvarningar innan nästa naturkatastrof slår till.”

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments