Unikt solskydd för barnvagnar inte så unikt

två barnvagnar med varsitt unikt solskydd som är förvånansvärt lika

Bilden visar två barnvagnar med unika solskydd – men solskydden kommer från olika leverantörer och ser exakt likadana ut.

När vi besökte våra engelska vänner i Bristol tänkte vi visa upp det nya, smarta svenska solskyddet för barnvagnar från Axel & Ida. Döm om vår förvåning när nyblivna mamman Nicki genast utbrast:

— Oh, we have one of those!

Och visst, samma design, samma mått, samma specifikationer; men en helt annan leverantör! På loggan, som sitter på samma ställe på bägge skydden, står det dock Outlook istället för svenska Axel & Ida.

Anledningen till vår förvåning är att Axel & Ida gått ut hårt med att detta är deras uppfinning, och att den är unik i sitt slag. Outlook, med bas i Nya Zeeland, har dock producerat sitt solskydd sedan 1997 medan Axel & Ida funnits sedan 2003. På Axel & Idas hemsida står:

Solskyddet är en unik produkt med svensk design – diskret färg & form för en aktiv familj.

Och Maria Nygård och Sofia Smedshammar, som uppfunnit skyddet, framträder även i en artikel hos SvD om sin unika idé.

Är detta en tillfällighet? Och om man uppfinner ett dylikt solskydd kollar man då inte vad som redan finns på marknaden?

En stilla undran i ett för närvarande mycket soligt London där vårt solskydd från Axel & Ida ändå är en välsignelse.

P.S. Söker jag i Google på ”shade for prams” handlar i princip samtliga träffar om solkyddet från Nya Zeeland. D.S.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments