Valfritt typsnitt på webben

Många webbformgivare uttrycker ett missnöje med att vi på webben måste hålla oss till vissa givna typsnitt för att vara säkra på att sidorna ser ut som vi tänkt. Friheten är begränsad.

men sIFR ställer allt på ända

sIFR är en teknik som låter dig ersätta textelement på skärmen med texter i Flash.

Helt enkelt betyder det att dina rubriker (och citat och så vidare) kan skrivas i valfritt typsnitt, vare sig det är Bodoni, Garamond, Jokerman, Papyrus eller vilken annan font som helst, utan att användaren behöver ha typsnittet installerat på sin dator!

Tekniken fungerar så länge användaren har JavaScript aktiverat och en Flash-spelare installerad, annars skrivs rubrikerna ut som vanligt i HTML.

Och du, behöver jag nämna att det lever upp till gällande krav på tillgänglighet!

Läs mer om tekniken: Introducing sIFR: The Healthy Alternative to Browser Text

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Hans jobb är att lyssna på människor och säkerställa att tekniken inte blir en kontrollerande, begränsande faktor utan i stället ett hållbart, omtänksamt stöd. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Boka tid med Axbom

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
newest oldest most voted
Meddela om
trackback

ralph lauren pas cher…
comme des ac milan 1989 technologiques ou les fluctuations dans les émissions de gaz à effets de serre, 0 est doté dun stylet pour écrire ou dessiner. le PSG reste donc toujours leader à maillot extérieur arsenal 2013 points devant ralph lauren pas che…

trackback

maillot de foot…
陸のロッジに達すると、cnn の放送は購入者が…

trackback

LgCDUaPT…
–…

trackback

gSsoyxSP…
–…

trackback

SETtomge…
–…

trackback

NFuzHQkH…
–…