Webbtrender 005 – En intervju med Don Norman

I år är det professor Don Norman som inleder konferensen Business to Buttons. Självklart tog jag tillfället i akt att ringa upp Don och ställa några frågor; bland annat om det svårfångade begreppet affordance, dilemmat med enkelhet samt kärleken till användarcentrerad design. Kändes fånigt nervöst, men det är ju faktiskt inte vem som helst vi snackar om… och med. Det här är mannen som myntade begreppet user experience.

Snackar, mixar och producerar gör: Per Axbom
Programmets längd: 24 minuter

Länkar som omnämns i programmet:

Synpunkter, idéer, önskemål?

Ring in till programmet på 08-559 25 160 och tala in din kommentar eller fråga. Via Skype ringer du till användarnamnet ”axbom.se”.

Programmet

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Design heter) och fyra avsnitt senare tog jag modet till mig att ringa upp ingen mindre än Don Norman, som i UX-branschen är en kunglighet, just kanske för att det var han som myntade begreppet user […]