Webbtrender 2005

Bild från programmet: Lyssna till erfarenheter från Per Axbom, LumanoMåndagen den 12 december föreläser jag på konferensen Utveckla din webbplats! som anordnas av IIR Sweden. Mitt ämne är inget mindre än Webbtrender – vad hände 2005 och vad händer 2006?

Förutom de självklara ämnena såsom RSS, bloggar, XHTML+CSS, tillgänglighet, m.m. kommer jag även att ta upp Ajax (står inte i programmet). Ajax är ett begrepp som uppfunnits av de amerikanska konsulterna från Adaptive Path, specifikt Jesse James Garrett, och står för Asynkron Javascript och XML. Ajax är inte en teknik i sig själv utan refererar till användningen av en grupp samverkande tekniker. Syftet är att låta användaren hämta ny information från servern, nästan i realtid, utan att behöva ladda om sidan. Resultatet är minst sagt imponerande.

Jag kommer även köra en konferensblogg som startar i och med mitt seminarium och som deltagarna kan skriva i, och skicka upp bilder till, via mobilen medan konferensen pågår. I mån av tid låter jag någon deltagare ringa upp min dator via Skype 🙂

Låter det kul så anmäl dig!

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments