11-åringen och SJ:s gå-på-plankan policy

Satt och söndags-doodlade med iPaden i soffan. Det här dök upp i huvudet kring SJ:s policy att slänga av ”fripassagerare” så snabbt som bara är möjligt.

Det är en sorglig historia med dimhöljt lyckligt slut och säkert får gemene man aldrig hela bilden klart för sig kring vad som egentligen hände, men något gick förfärligt snett på det där tåget. Det jag fortfarande inte förstår är varför inte polis tillkallas när människor misstänks sakna biljett? Och hur var det egentligen med den barmhärtige samariten… tar man bara hem barn över natten? Så många frågor men väldigt få svar. Således väldigt mycket fördomar och ogrundade rykten i medier och runt fikabord. Skulle allt ha kunnat undvikas med ett tydligare färdbevis? Förmodligen.

Andra som skrivit:

Ett citat från Facebook fick mig dock att dra på mungiporna:

Det är ironiskt att en 11-årig tjej blivit avslängd från SJ:s tåg för att hon inte kunnat uppvisa någon biljett, när det flera gånger funnits folk med biljett utan att SJ kunnat uppvisa något tåg…

bloggat med Blogsy

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Jag åker tåg då och då. Tyvärr blir de rätt ofta försenade. Enstaka gånger beror förseningarna på polisinsatser. Det är verkligen inte ofta man lägger märke till det, men det kan ta tid och när man står stilla på väg in på en station och får reda på att det är ett tåg före som står ivägen så kan man ju som resenär inte veta vad det tågets försening beror på. Det kanske är ett tåg som väntar på polis? Men som resenär vill jag inte att förseningarna blir fler och längre. Därför vill jag absolut inte att polisinsatser ska… Read more »