Alarmerande politiska språkspyor

Jag bygger en sajt som innebär att jag kommer hamna i en del politiska diskurser, opolitisk som jag är. Det händer också att jag gräver bland budgetar, beslut och ärenden i Solna. Idag vill jag dela med mig av något som jag hittade via Solnabloggen. Det är ett exempel på hur man kan, och tydligen får, svara på interpellation i kommunfullmäktige. Jag blir så arg och ledsen när jag läser sån’t här språkbruk.

Det är också exempel på varför jag kommer börja engagera mig mer aktivt i hur beslut tas och kommuniceras i Solna. För det är mycket att gräva i nu när det gäller bland annat skolor och byggen. Internet har förstås också gjort det mycket roligare att gräva: dokumenten finns tillgängliga och vi är många likasinnade som kan fördela arbetet mellan oss.

Goddag yxskaft

Här är alltså texten (från detta dokument) som först fick mig att skratta, sedan gjorde mig ledsen och sedan förbannad. Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna, är den som skrivit under.

Frågan lyder: 3. Vad var analysen bakom beslutet att förskolan skulle spara 5 miljoner?

Svaret lyder: Benchmarking visade att det var möjligt vilket föranledde att det blev ett område som exemplifierades som lämpligt att titta närmare på.

Här är en bild på detta avsnitt i dokument:

Pehr Granfalk om besparing inom förskolan

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[SE] Alarmerande politiska språkspyor i #solna á la Pehr Granfalk: http://t.co/TaZqrxBUOx

Per Axbom bloggar om Pehr Granfalks otroliga interpellationssvar #Solna http://t.co/iVTRg03xqk