Välj publiceringsverktyg baserad på öppen källkod

I majnumret av Internet World talar MTG Interactive ut om sitt val av publiceringsverktyg för sajterna TV3, ZTV och TV8. De valde Mambo som är gratis och baserat på öppen källkod. Jag gillar den här trenden och hoppas se fler större sajter inse fördelarna med öppen källkod – något som många anser känns osäkert.

MTG Interactives vd Henrik Sundewall uttrycker sitt välgrundade val så här:

Mambo är dokumenterat in i minsta detalj, öppet för alla och skrivet på ett språk som de flesta kan. Det anser jag är riktigt trygghet.

Välj publiceringsverktyg

Ska du/ni välja publiceringsverktyg för webben rekommenderar jag starkt att ni tar en titt på följande lösningar (och ringer mig):

  1. Typo3
  2. eZ publish
  3. Mambo

❣️Julerbjudande!

Köp min handbok Digital omtanke som julgåva till kunder eller kollegor. När du beställer 10 böcker eller fler direkt från mig så kostar det 95kr per bok + moms/frakt. Dessutom skänker jag 10 kronor per bok till Girl Power-gåvan hos Plan Sverige. Utbildning och förstärkta rättigheter för utsatta flickor är bland det viktigaste vi kan göra för världen. Mejla din önskade beställning till per@axbom.se så tar vi det därifrån.
Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom reflektivt resonerande, hänsynstagande design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Boka tid med Axbom

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of