Välj publiceringsverktyg baserad på öppen källkod

I majnumret av Internet World talar MTG Interactive ut om sitt val av publiceringsverktyg för sajterna TV3, ZTV och TV8. De valde Mambo som är gratis och baserat på öppen källkod. Jag gillar den här trenden och hoppas se fler större sajter inse fördelarna med öppen källkod – något som många anser känns osäkert.

MTG Interactives vd Henrik Sundewall uttrycker sitt välgrundade val så här:

Mambo är dokumenterat in i minsta detalj, öppet för alla och skrivet på ett språk som de flesta kan. Det anser jag är riktigt trygghet.

Välj publiceringsverktyg

Ska du/ni välja publiceringsverktyg för webben rekommenderar jag starkt att ni tar en titt på följande lösningar (och ringer mig):

  1. Typo3
  2. eZ publish
  3. Mambo
Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments