Det sa bara pang!

Jag startade upp min svenska blogg i januari givetvis med förhoppning om att locka likasinnade läsare. Under tiden har jag lagt krut på att skapa en i många avseenden tillgänglig webbplats som följer standarder. Av ren nyfikenhet tänkte jag kolla hur det arbetet påverkat besökssiffrorna på axbom.se.

Tja, inte i mina vildaste fantasier hade jag väl kunnat ana följande: 12 300 träffar i februari; 197 534 träffar i mars. En ökning med 16 gånger på en månad. Osannolikt? Jag misstänker att sökrobotar står för en hel del av ökningen men knappast allt (*vink vink*). Men framför allt: Det säger en hel del om värdet av att ha en tillgänglig webbplats.

Stapeldiagram som visar träffar på axbom.se under perioden 1 oktober 2004 till 31 mars 2005

Diagrammet ovan visar antalet hits (träffar) på axbom.se under perioden 1 oktober 2004 – 31 mars 2005. Antalet träffar är som följer:

  • oktober: 17 975
  • november: 24 539
  • december: 25 867
  • januari: 17 867
  • februari: 12 300
  • mars: 197 534

❣️Julerbjudande!

Köp min handbok Digital omtanke som julgåva till kunder eller kollegor. När du beställer 10 böcker eller fler direkt från mig så kostar det 95kr per bok + moms/frakt. Dessutom skänker jag 10 kronor per bok till Girl Power-gåvan hos Plan Sverige. Utbildning och förstärkta rättigheter för utsatta flickor är bland det viktigaste vi kan göra för världen. Mejla din önskade beställning till per@axbom.se så tar vi det därifrån.
Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom reflektivt resonerande, hänsynstagande design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Boka tid med Axbom

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Subscribe  
Notify of